UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNE DAİR SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Uzaktan Eğitim ile yürütülen Ortak Dersler hangileridir?

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II Türk Dili I-II

Yabancı Dil I-II

2. Hangi öğrenciler ortak dersleri uzaktan eğitim ile alır?

Üniversitemizde ortak zorunlu dersleri almak zorunda olan bütün öğrenciler uzaktan eğitim ile yürütülen ortak zorunlu dersleri uzaktan eğitim ile alır.

3.  Derslere devam zorunluluğu var mı?

Derslere devam zorunluluğu, haftalık ders slaytları ve konu sonu test aktivitelerinin

öğrenciler tarafından tamamlanması ile çevrimiçi teknolojiler kullanılarak takip edilmektedir.

4.  Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl erişebilirim?

http://ue.beun.edu.tr adresinden e-kampus kullanıcı adı ve şifresini girerek ders materyallerinize ulaşabilirsiniz

Kullanıcı adı: E-kampus ile aynıdır.

Şifre: E-kampus ile aynıdır.

5. Ders materyallerine nasıl ulaşabilirim?

Uzaktan eğitim sistemine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra; ilgili ders için sisteme yüklenmiş olan haftalık ders materyallerine ulaşabilirsiniz.

6. Uzaktan Eğitim ile yürütülen Ortak Zorunlu Derslerin yüz yüze oturumları var mı?

Uzaktan eğitim kapsamında eşzamanlı ders yapılmayacaktır. Öğrenciler internet ortamından ders videolarını izleyebileceklerdir. Ayrıca bu derslere ait ilan edilen görüşme yeri ve saatlerini belirten ofis saatlerinde, öğrenciler öğretim elemanlarına ulaşabileceklerdir.

7. Ortak Zorunlu Dersler Sınav Takvimi ?

2016-2017 Güz Dönemindeki Derslerin Sınav takvimi bölümler/programlar tarafından duyurulacaktır.

8. Sınav sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

Sınav sonuçlarınızı diğer derslerde olduğu gibi, e-kampus sistemi (“https://ekampus.beun.edu.tr”) üzerinden kullanıcı adı ve şifrelerinizle görebileceksiniz.

9. Öğretim elemanlarıyla iletişime nasıl geçebilirim?

Uzaktan eğitim ile yürütülen ortak derslerin öğretim elemanlarına ait bilgilere BEÜUZEM (“http://uzem.beun.edu.tr”) web sayfasında “Ortak Dersler” bölümünün içerisinde yer alan “Öğretim Elemanları” menüsüne tıklayarak ilgili dersin öğretim elemanlarına ait adres ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

10. Uzaktan eğitim ile yürütülen ortak derslerin sınavına yönelik mazeret, dilekçe, rapor vb. belgeleri nereye vereceğim ve sınav notu itirazlarını nereye yapacağım?

Sınava girememe durumunda mazeret ve dilekçelerinizi kayıtlı bulunduğunuz bölüme/programa bildirmeniz gerekmektedir. Sınav sonuçlarına yönelik itirazlarınızı veya notunuzun sistemde görünmemesi durumunda da kayıtlı bulunduğunuz bölüme/programa bildirmeniz gerekmektedir.

11.  Ortak Derslerin Sınav Uygulaması Nasıl Gerçekleşmektedir?

Sınav tarihleri fakülte/yüksekokullardaki ilan panolarında ve BEÜUZEM (“http://uzem.beun.edu.tr”) web sayfasında duyurulacaktır.

Sınav uygulamaları ilgili fakülte/yüksekokul sorumluluğunda, gözetimli ortamda, merkezi olarak gerçekleştirilecektir.

Öğrenciler sınav yerlerini kayıtlı oldukları fakülte/yüksekokullardan öğrenecektir.

Gözetmenler fakülte/yüksekokul yönetimi tarafından görevlendirilecektir.

Sınavlarda çoktan seçmeli sorular sorulacak ve sonuçlar optik form aracılığıyla değerlendirilecektir.

Sınava girememe durumunda mazeret ve dilekçelerinizi, sınav sonuçlarına yönelik itirazlarınızı veya notunuzun sistemde görünmemesi durumundaki şikayetlerinizi kayıtlı bulunduğunuz bölüme/programa bildirmeniz gerekmektedir.

Dersler için yapılan sınavlarla ilgili değerlendirmeler ve sonuçları e-kampus üzerinden öğrencilere duyurulacaktır.

Sınav sonuçlarına yönelik itirazda bulunmak isteyen öğrenciler itirazını ilgili bölüme/programa aracılığı ile fakülte/yüksekokula yapacaktır.

12.  Derslerin Uzaktan Eğitimle İşlenişi Nasıl Olacak?

Ders materyalleri, videolar ve öğretim elemanları tarafından verilen testler öğrenciler tarafından haftalık olarak internet aracılığıyla takip edilecektir. Öğrencilerin ders dokümanlarını tamamlaması dersin ilgili öğretim elemanı tarafından kontrol edilecektir. İlgili fakülte/yüksekokul tarafından duyurulan ofis saatlerinde öğrenciler derslerin sorumlusu öğretim elemanlarıyla birebir veya uzaktan eğitim sistemini kullanarak internet aracılığıyla görüşebileceklerdir. Yarıyıl içi, mazeret, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları gözetimli ortamda yazılı olarak yapılacaktır.

13. Forum Sayfası Ne Demektir?

Forum sayfası ders materyalinin görüntülendiği sayfada yer almaktadır. Forum sayfasında, dersten sorumlu öğretim elemanı ve öğrenciler, haftalık ders programında ders için belirlenen saat aralığında iletişime geçebilmektedirler.