Fakültemiz ve ZSMMO işbirliği ile Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi (YFRÇ) Taslağı, TMS-TRFS ve Türkiye Denetim Standartları’nda Güncel Gelişmeler paneli düzenlenmiştir.

Fakültemiz ve Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ZSMMMO) işbirliği ile meslek mensuplarını ve ilgili tarafları bilgilendirmeye ve tartışmaya yönelik olarak Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi (YFRÇ) Taslağı, TMS-TRFS ve Türkiye Denetim Standartları’nda Güncel Gelişmeler paneli düzenlenmiştir. Panelde açılış konuşmalarını yapan  İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Yasemin Köse yaptığı konuşmada panelin faydalı temennilerinde bulunarak panelin gerçekleşmesinde katkılarından dolayı BEÜ rektörü sayın Prof.Dr.Mahmut Özer’e ve ZSMMMO yönetimine teşekkürlerini sundu. Başta Prof. Dr. Nalan Akdoğan olmak üzere Doç.Dr. Serap Yanık ve Doç.Dr. Deniz Umut Erhan’ı üniveritemizde görmenin bir onur olduğunu ifade etti. ZSMMMO Başkan Yardımcısı Tayfun Biçer’de konuşmasında meslek odasına ilişkin bilgiler verip bu panelin meslek mensuplarına ve katılımcılara faydalı olmasını diledi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Nalan Akdoğan konuşmasında YFRÇ hakkında bilgi vererek, YFRÇ’ye neden bir ihtiyaç duyulduğu ve bu konuda yaşanan son gelişmelere değindi. Daha sözü alan İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Yasemin Köse,  TMS-2 Stoklar ve TMS-16 Maddi Duran Varlıklar Standardı ile YFRÇ arasındaki farklılıkları anlattı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serap Yanık Hasılat Standardı’ndaki gelişmeleri ele aldı. Başkent Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Deniz Umut Erhan ise bağımsız denetim ile ilgili güncel gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi.  Son sözü alan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Hasan Kahveci ise meslek ve meslek mensuplarının genel durumu ve karşılaşılan sorunlara değinerek YFRÇ hakkındaki görüşlerini anlattı. Meslek mensuplarının, akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımı ile başarılı geçen Panel sonunda İİBF Dekan Vekili Sayın Prof.Dr. Yasemin Köse değerli konuşmacılara üniversitemizin plaketini ve hediyelerini takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etmiştir. Ayrıca ZSMMMO Başkan Yardımcısı Tayfun Biçer de meslek odası adına konuşmacılara birtakım hediyeler sunmuşlardır.