19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri kongresi

4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında Zonguldak’ta düzenlenen ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümümüzün Türk-İş ortaklığı ile ev sahipliği yaptığı “Emeğin ve Sendikacılığın Geleceği” temalı 19.  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri kongresi başarıyla tamamlanmıştır.

Çok yoğun katılımın olduğu kongrede açılış-protokol konuşmalarını, sırasıyla Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sadık Kılıç, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Polat Türkmen, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Zonguldak Valisi Ahmet Çınar yapmıştır.

Kongrenin açılış oturumu “2000’li Yıllarda Sendikacılığın Sorunları ve Çözüm Arayışları” konusunda yapılmıştır. Konuyla ilgili temel başvuru kaynaklarının yazarları olan Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, Prof. Dr. Metin Özuğurlu ve Doç. Dr. Aziz Çelik sunumlarını, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri disiplinin duayen isimlerinden Prof. Dr. Metin Kutal’ın oturum başkanlığında gerçekleştirmişlerdir.

30 farklı üniversiteden akademisyenin ve Türk-İş’e bağlı sendikaların katılımda bulunduğu kongrede 11 farklı oturumda Çalışma Ekonomisi disiplinin tanınan isimleri emek ve sendikacılığa dair önemli fikirleri tartışmışlardır.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.