A'dan Z'ye Finans Eğitimi Fakültemizde Yüksek Katılımla Yapıldı.

Panelde öncelikle finans piyasalarındaki riskler tanımlandı ve Sermaye Piyasası Araçları hakkında bilgiler verildi. Ardından FOREX ve VİOP Piyasalarında alım-satım işlemlerine ilişkin uygulamalı örnekler gösterilerek, bu işlemlerin hedging işlemleri için nasıl kullanılabileceği açıklandı. Son olarak finans alanında kariyer fırsatları hakkında bilgiler verildi. Karşılıklı Soru ve Cevaplarla ve tartışmalarla interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitim programı sonunda öğrencilerimiz FOREX ve VİOP İşlemleri Eğitim Sertifikasını almaya hak kazandılar. Yapılan çekilişle 8 öğrencimiz, toplamda ise 16 öğrencimiz yaz döneminde Invest AZ Yatırım Menkul Değerle A.Ş.’de staj yapma hakkını elde etti.

Üniversitemiz İşletme Bölümü ve İşletme Topluluğu’nun birlikte düzenlediği organizasyon hakkında bilgi veren İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çelik, “gerek bölüm öğrencilerimizin gerekse fakültemizdeki tüm öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra iş hayatına ilişkin tecrübe ve bilgi birikimlerini artırmak üzere çaba sarfettiklerini, öğrencilerimizin bu çabalarımıza yüksek bir bilinçle iştirak etmelerinden oldukça memnun olduklarını ifade ederek, artan bir ivme ile bu faaliyetlerini devam ettirerek öğrencilerimizin özgüvenlerini ve tecrübelerini artıracaklarını” belirtti.

Invest AZ Eğitim Sorumlusu Sn. İlker Gönen ise “bu güne kadar ziyaret ettikleri üniversiteler içerisinde kendilerine en yoğun ilginin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme Bölümü yönetiminden ve öğrencilerinden geldiğini, bu çalışmaların üniversitemiz öğrencilerinin iş deneyimlerinin gelişimine katkıda bulunacak yeni işbirlikleri ile devam ettirilmesine çok istekli olduklarını belirtti.