Fakültemizin Akademik Kurul Toplantısı Rektörümüzün Katılımıyla Gerçekleşti

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz ve Dekan vekilimiz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın başkanlığında yapıldı.

13 Kasım Çarşamba günü İİBF Konferans Salonu´nda yapılan toplantıya,  aynı zamanda Fakülte Dekanı olan Rektörümüz, Dekan Yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Kurul, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yücedoğru’nun Fakültenin kısa tarihçesini anlatan sunumu ile başladı. Yücedoğru, sunumunda akademik ve idari insan kaynakları, öğrenci sayıları,  eğitim-öğretim,  bütçe, akademik, sosyal ve idari faaliyetler, tamamlanan ve devam eden bilimsel projeler başlıkları altında Fakültede yürütülen çalışmalara ve bunlarla ilgili istatistiklere yer verdi. Soru-cevap şeklinde ilerleyen akademik kurul toplantısı,  fakülte ve bölüm bazında 2019 yılında uluslararası saygın dergilerde en çok yayın yapan öğretim üyelerine Rektörümüz tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

Toplantı sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Çufalı çağdaş normlarda yöneticilerin, bilimsel yönetim anlayışına uygun uzmanların yetiştirilmesi; siyasi ve idari kurumların verimliliğinin arttırılması misyonuyla, hem eğitim-öğretim alanında hem de sosyal alanlarda  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde verilen eğitimin önemine vurgu yaparak akademik kurul toplantılarının yapılan çalışmaları görmek adına önemli olduğunu ifade etti. Bilimsel ve akademik çalışmalar başarılı olan akademisyenleri de tebrik eden Rektörümüz, toplantının ardından Fakülte binasındaki dersliklerde incelemelerde bulundu ve akademisyenlerle bir süre sohbet etti.