Üniversitemiz ve Zonguldak  Teknopark A.Ş.'nin ilk patent başvurusu öğrencimiz tarafından yapıldı.

Üniversitemiz ve Zonguldak  Teknopark A.Ş.'nin ilk patent başvurusu, fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi ve Zonguldak Teknopark A.Ş. ön kuluçka girişimcisi Kübra Eroğlu'nun çocukları mutfak kazalarından korumayı hedefleyen "Akıllı Mutfak Sistemleri" projesi ile yapıldı.

İhtiyaca yönelik bir girişim projesi olan akıllı mutfak sistemleri, çocukluk dönemi kuru alev-ateş, haşlanma, buhar, sıcak sıvı-katı temas yanıklarını yüzde yüz engellemeyi hedefleyen profesyonel sistemler içeriyor. Proje hedefleri arasında akıllı mutfak sistemlerini ulusal düzeyde standartlaştırmak, kamu ve ihracat politikalarını desteklemek, ulusal ekonomiye ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamak bulunuyor.
Her aşamasında güvenli malzeme ve güvenli alan ilkesi geçerli olan proje, 'Sarı Bayrak' sembolünü kullanarak toplumsal bir kampanya başlatmak, 'Çocuğunuz Güvende' ve 'Küçük Bir Çocuğun Merakının Bedeli Bir Ömür Pişmanlık Olmasın' sloganları ile ev kazalarında kapsamlı bir bilinçlenme hareketini amaçlıyor.Proje aynı zamanda çocuk haklarının temel  maddeleri kabul edilen sağlık ve güvenlik esaslarının hukuki önemini vurgulamaktadır.
Patent buluşçusu ve proje koordinatörü Kübra Eroğlu, yeni Ar-ge ürünü ile üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesini hedeflerken, bilimsel araştırma ve çalışmalarının  Zonguldak Bülent Ecevit Sağlık, Uygulama ve  Araştırma Hastanesinde başlatılmasını planlamaktadır.
Proje kapsamında yazılı - görsel basın ve üniversitemiz devlet konservatuvarı destekleri ile ev kazalarına yönelik tedbir bilincinin ve toplumsal farkındalığın yaygınlaştırılması hedeflemektedir.

Öğrencimizi bu başarısından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.